Saturday, September 26, 2009

Yogyakarta


Jedno z najpopulárnejších miest v Indonézii. A taktiež jedno z najnepokojnejších miest. Pokiaľ sa tam niekedy vyberiete, všetko dôležité sa točí okolo ulice Malioboro. Pešky sa dá prejsť až ku Kratonu (Palácu), Taman Sari (Vodnému palácu) a pokiaľ chce človek nakupovať, tak po celej ulici nájde nespočetné množstvo bazárov, obchodov a pouličných predavačov.
Najzaujímavejšie je, že tu majú prebytok tzv. becak (to je taká tá ich rikša), takže všade kam sa pohnete vás budú sprevádzať ponuky na odvoz. Cena za becak je nižšia ráno, kedy majú pred sebou celý deň a potrebujú si zarobiť. Pokiaľ chcete chytiť becak večer, tak je dosť pravdepodobné, ž ebudete musieť vyskúšať viacerých šoférov a zapojiť svoje zjednávacie schopnosti.
Okrem pamiatok sa oplatí ísť si pozrieť vystúpenie Ramayana v Purawisata. Ramayana je všade prítomná, všetci tu poznajú tento príbeh a pokiaľ prídete do umelecký miest ako sú Solo a Yogya, tak sa s Ramayanou stretávate stále. Balet v Indonézskom prevedení je úlne iný ako náš a preto sa oplatí si ho ísť pozrieť. No a v neposlednom rade sa dá z Yogyakarty ľahko ísť pozrieť okolie, medzi čo patrí Prambanan, Borobudur či sopka Merapi.

No comments:

Post a Comment