Saturday, August 15, 2009

Ako to vyzerá v Indonézii



Po prvých úspešných dňoch (dvoch) môžem povedať, že som videla z Jakarty dosť na to, aby som ju vedela posúdiť ako nezávislý pozorovateľ. Predstavte si prírodu ako z Kuby - samé palmy a tropické rastliny, ktoré sú pekne upravené na kruhových objazdoch. Ďalej môžeme čerpať z Indie, lebo premávka je veľmi podbná tej v Indii - málo chodníkov (asi ani tu nie sú chodci súčasťou dopravy), ohromne veľa motoriek a áut, ktoré akoby nemali systém, podľa ktorého fungujú, jediné pravidlo je ísť dopredu hocijakým spôsobom. Počasie je horúce a vlhké, a to upozorňujem, že je zima.

Ten rozdiel medzi Indiou a Indonéziou je hlavne v ľuďoch. Indonézania sú tak nejak civilizovanejší, viac sa usmievajú, sú ochotnejší a nepýtajú od vás 1000 rupií za každú blbosť. Ale tiež sa radi fotia s cudzincami, až na to, že fitky robia svojimi foťákmi, čiže aj to je podla mňa úkaž inteligencie.

Mena je v Indonézii rupia, ale oproti euru je strašne slabá, čiže obedujeme za 30 000 rupií, voda stojí 3000 rupií a taxík nás stál 33 000 rupií.

Toľko prvé dojmy a úvod do Indonézie, inak krajiny naozaj nádhernej a exotickej.

5 comments:

  1. Precitala som a tesim sa na dalsie :)
    A vypocitala som si ze obed + voda = taxik domov :D :D :D
    Uzivaj,
    V.

    ReplyDelete
  2. hehehe vodka je liek na vsetko asi. i ked vcera nam uz cela padla, lebo mame posledny vecer a odchadzame kazdy do svojich skol, cize velka farewell party bola :)

    ReplyDelete
  3. pocuj... a aky je teda kurz rupije a eura? :)

    ReplyDelete
  4. myslim ze je to 14000 rupii jedno euro :)

    a v malangu sa vraj vodka vobec neda dostat, jeidne pod pultom ked poznas ludi. zasvatili nas jedni polaci, co su tu na AIESEC stazi uz asi pol rok

    ReplyDelete
  5. Počuj, čo to je na tom hornom obrázku?? :)

    ReplyDelete