Sunday, March 27, 2011

Rodinna dovolenka

Takto asi vyzera rodinna dovolenka:
NIektori clenovia to planuju dlho dopredu, niektori clenovia sa o dovolenke alebo rodinnom vylete dozvedia asi dva dni predtym ako sa ide. Nasa rodina ma samozrejme kopec clenov a kopec aut, tak prvy problem vznikne pri tom, ktore auto zobrat, druhy problem, kto bude soferovat a treti, kto pojde v ktorom aute. Ked sa toto vyriesi tak sa konecne ide na vec.
Vyrazame smer Garut, iba s cca hodinovym meskanim. Cestou nie su ziadne velke komplikacie, stretavame druhu polovicu rodiny, ktora ide s Jakarty. O 12 ideme do super restiky sa najest. Vdaka clenom, ktori dovolenku planuju mame zarezervovane stoly aj jedlo. VSetky rodiny sa vysadia a hned sa zacina velke zvitavanie sa. Kazdy s kazdym si minimalne potrasie rukou, s pridanim pripadneho objatia a bozku na licko, pri velmi blizskych clenoch (takuto naklonnost ukazuju iba zeny). 70 percent posadky su deti, ktore sa hned rozbehnu kade tade. Pri babatkach sa vsetci zhrcia okolo nich a stipu ich na licka, bozkavaju a podavaju si z narucia do narucia.
Ked konecne pride jedlo, rodicia zavolaju svoje ratolesti s druheho konca restauracie. Starsie pridu hned, ukazka dobrej vychovy, mladsie, skolky povinne za podmienky velkych slubov alebo hrozieb, najmladsie, vek jaslickovy, sa skoro vobec nestajau a dalej si kracaju smerom k jazierku. Tu sa rodicia rozdelia, ti ktori jedia a ti ktori davaju pozor, aby sa deti neokupali v jazierku ktore je v strede restauracie.
Po tom, ako sa vsetci najedia ide druhe kolo ponukania, aby sa jedlom neplytvalo. Ak uz naozaj nikto nevlazde a nemoze, cca o 2 hodiny, sa pozbierame, dame si zabalit zvysky a stastne najedeni sadame do aut na zvysnu cestu.
Cesta ubehne rychlo. s malym zabludenim sa dostavame do ciela. Hotel je vyborny, mame rezervovane 2 chatky pre cca 8 ludi kazda, kde vsak my vpraceme aspon 10 ludi. Vsetci su nadseni vyhladom, jazierkom a horucou virivkou. Pomaly nastava vybalovanie. Deti sa uz ponaraju do vody a bazena, popripade sa idu clnkovat na jazierko a starsi zasadaju, pomaly vybaluju a rozpravaju si novinky.
Podvecer pride oficialny program vyletu - narodeniny Rayana, ktory ma prave 2 roky. Povinna uniforma- tricko Sponge Boba, co vytvori neskutocne veselu zltu atmosferu. Po prihovore a velkych fanfarach sa sfukne sviecka a vsetci idu opat jest. Ryza samozrejme nechyba. Ked sa neje, je to urazka, cize akokolvek sme este najedeni z obeda, tlacime do seba dalej.
Po velkej hostine sa odoberame do nasej chatky, kde ako inak, varime opat. Uz sadla noc a my sa rozpravame o vsetkom moznom. Popularna tema je kto sa kedy opat ozeni, co navarime opat alebo len take bezhlave vtipkovanie. Cela rodina je pokope, na 4 matracoch sa vyspia aspon siedmi.
Caro indonezskej dovolenky spociva prave v tom, ako sa maju k sebe blizko tety, ujovia, babicky a dedkovia. NIkto sa nema kam odseparovat, vsade je niekto a vsetci chcu byt spolu. To je ta krasa kolektivitzmu :)

2 comments:

  1. Ahoj, chystam sa na rok do Malangu, kam by som Ti mohla napisat prosim?

    ReplyDelete
  2. Ahoj

    snazim sa zistit ci je mozne ist na pracovny pobyt do Indonezie. Rada by som isla na takych 4-5 mesiacov. Vedela by si mi poradit ohladom viz, prevdepodobnosti ze si najdem pracu a ako to cele vybavovat bez pomoci nejakej agentury?

    dakujem:))

    ReplyDelete